Over ons

Over Metric Injection Moulding Solutions

Metric IMS is in 2020 opgericht vanuit Inch Plastics en Elincom electronics B.V.

Inch Plastics is opgericht in 2016, maar met daarvoor wel met ruim 8 jaar ervaring in design, engineering en productie van professionele kunststof producten voor de consumenten – en industriële markt.

Elincom electronics is sinds 1975 een gespecialiseerde distributeur van componenten voor industriële elektronica, industriële automatisering en professionele armatuurbouwers van ledverlichting.

De samenwerking is al veel eerder ontstaan uit de behoefte van Elincom aan klantspecifieke behuizingen en design support voor haar klanten. En bij Inch leefde de wens om zich te kunnen concentreren op de uitvoeren van de projecten en de productie in eigen huis te hebben.

In 2020 is de samenwerking geformaliseerd tot Metric IMS.
Door de efficiënte opzet van Metric zijn we in staat om zeer flexibel en persoonlijk te werk te gaan. Veel direct contact en korte lijnen maken de samenwerking met prettig, overzichtelijk en natuurlijk succesvol.

Metric IMS richt zich anders dan vele andere spuitgieters juist op de enkelstuks of kleine series. 

Lennart Peeters


“Plastic is my passion”

“Wat is er leuker dan van je hobby je beroep te maken? Ik ben Lennart Peeters, directeur van Metric IMS.
Na ruim 8 jaar bij diverse ontwerpbureaus en productiebedrijven te hebben gewerkt begon mijn jongensdroom steeds concretere vormen aan te nemen. Met mijn eerste bedrijf Inch Plastics heb ik 4 jaar de hele dag bezig kunnen zijn met datgene wat ik het liefste doe, namelijk het ontwerpen, ontwikkelen van kunststof producten.
De volgende stap was om het bedrijf verder te professionaliseren en ook om de productie in huis te doen. Samen met Elincom hebben we in 2020 het stuk overhead ingevuld, productiemachines aangeschaft en een nieuw pand betrokken.
Het resultaat: Metric Injection Moulding Solutions B.V., het beste van twee werelden gecombineerd.

Ik heb te vaak gezien dat ontwerp en productie als twee losse componenten gezien worden terwijl deze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Er worden betere producten ontwikkeld wanneer de kennis en kunde van die beide gebieden gecombineerd worden.

Er lijkt een taboe te rusten op het spuitgieten van kleine aantallen: te duur, te moeilijk, niet rendabel of doen we gewoon niet. Maar soms zijn er gewoonweg geen andere opties dan spuitgieten. Soms ontkom je niet aan dat ene materiaal of blijkt het kostentechnisch toch de beste oplossing. Dan is Metric IMS er om het product of project verder te helpen.

Ik hoop dat we binnenkort samen om de tafel zitten om te kijken wat Metric voor u kan betekenen.”


Lennart Peeters, directeur Metric Injection Moulding B.V.

Door ons brede netwerk van verschillende rapid-prototypers en spuitgieters in binnen- en buitenland kunnen we tegen zeer aantrekkelijke prijzen uw productie verzorgen van idee tot aan levering aan de deur. We zoeken samen met u de beste weg.