Diensten

Door onze kennis op het gebied van kunststoffen en de verwerking daarvan vertalen we uw eisen en wensen snel en professioneel in de meest passende productiemethode. We kunnen alle gangbare rapid-prototypemethodes inzetten en zelfs in enkelstuks kunststof spuitgieten.

Engineering

Engineering van plastic producten
Inch Plastics kan uw idee omzetten in goed te produceren producten. Door ruime kennis van de toegepaste productiemethodes en gebruikte materialen kunnen we snel en efficiënt uw idee uitwerken tot een produceerbaar product in 3D CAD, zonder daarbij het uitgangspunt uit het oog te verliezen.

Assembly

Bestaat het product uit meerder onderdelen en moeten ze geassembleerd worden, moeten ze gelakt/bedrukt worden of moeten er nog andere onderdelen gesourced en bijgevoegd worden dan kunnen we dit voor u oppakken.

Productie

0-series
Doordat we ons juist profileren als producent voor kleine oplages zijn we bij uitstek geschikt om 0-series te vervaardigen. Moet de uiteindelijke productie door de aantallen in meervoudig matrijzen plaats gaan vinden maar moet er eerst een kleinere serie gemaakt worden om bijvoorbeeld consumer testen uit te voeren dan is een kleinere opzet van productie erg wenselijk.

Kleine serieproducties
Kleine series lopen bij ons van 1 tot 5.000 stuks afhankelijk van complexiteit en aantal onderdelen. In de regel vervaardigen we dit in huis. Metric richt zich voornamelijk op spuitgieten, maar ook rapid manufacturing methodes kunnen hiervoor geschikt zijn.

Grote serieproducties
Wilt u grotere series spuitgieten? Daarvoor beschikken we over een straat volautomatische spuitgietmachines. Maar daarbij ook een groot netwerk aan zowel Nederlandse als buitenlandse spuitgieters en andere productiepartijen waar we de productievraag kunnen neerleggen. En natuurlijk begeleiden we ook dat traject.

Prototyping

3D Printen
Met verschillende 3D printmethodes kunnen we prototypes, zichtmodellen en technische samenstellingen maken.

Vacuüm gieten
Wanneer er zichtmodellen van hoge kwaliteit gevraagd worden of voor kleine serie is vacuümgieten in een siliconenmatrijs een mogelijke methode.

CNC frezen
Als een nauwkeurige maatvoering vereist is of er specifiek voor een bepaald materiaal gekozen is, dan kunnen we het product vervaardigen door middel van CNC frezen, ook seriematig. In dit geval heeft u geen matrijskosten en bent u zeer flexibel.

Door ons eigen machinepark voor rapid-prototyping en serieproductie, naast een competent netwerk aan partners in binnen- en buitenland, kunnen we tegen zeer aantrekkelijke prijzen uw productie verzorgen van idee tot aan levering aan de deur. We zoeken samen met u de beste weg.